Archiv blogu

pondělí 15. prosince 2014

Třetí advent

Od posledního článku uplynulo pár dní a konečně mohu napsat.. sněží! Sněžilo už i v sobotu, ale s nedělí to roztálo a nás opět navštívil déšť. Ovšem dnešním ránem počínaje, to padá tak, že už tady asi dvou centimetrovou pokrývku máme. A já doufám, že bílo vydrží až do konce roku.

Co k vánočním svátkům ještě neodlučitelně patří, to jsou různé trhy a ve světě koňáků samosebou i všelijaké show. V okolí Bergenu pořádá Christmas show (norsky - Jule show) snad každá stáj. A ani my nezaháleli a minulý týden tu jedna taková proběhla, ta byla především pro děti a jejich rodiny, co dochází sem do jezdecké školičky. Včera jsme se však vyjeli podívat do jiné stáje na trochu větší, ale stále amatérskou show, nicméně i přes to to působilo  moc pěkně. Od světýlky vyzdobeného prostoru haly přes vystoupení, které mělo příběh až po smysly probouzející vůni skořicové rolky, táhnoucí se celým areálem (něco dost podobného na způsob našeho skořicového šneka). Samosebou nechybělo ani kafe či horká čokoláda. A všimla jsem si, že si sebou někteří lidé na takové akce, nosí i svojí šlehačku, nejspíše pro ty, kterým pouze čokoláda nepostačí :0).
Příběhu jsem moc neporozuměla, protože byl uváděn v norštině. Tak ve zkratce asi tak: Byl jeden skřítek co putoval za vánočním stromem. Po cestě ho potkávaly všemožné příhody - v podobě jednotlivých vystoupení s koňmi. Ne ze všeho jsem si dokázala odvodit co by to mohlo být, například: Tančení/padaní vloček jako drezůra, ta byla rozdělena na drezůru fjordů, zrcadlovou drezůru a skupinovou. Mimo to byl třeba i skupinový parkur, zrcadlový parkur, štafeta parkur, voltige, pólo, horsemanship, vystoupení se psy, dostih sheti poníků a celé to bylo v doprovodu dvou skřítků v modrém a kozy na vodítku. V moment kdy skřítek doputoval až k vánočnímu stromu přišel Santa Claus a všechny děti v hledišti byly vyzvány do arény pro dárečky.. povím vám, nechápu jak se jich tam mohlo najednou tolik vynořit. Prostě milují Vánoce, Santu i dářečky :0).

Snažila jsem se celou show zachytit objektivem, ale nejenže s ním neumí ještě fotit, neumím to ani nastavit pro halové světlo.. nebo spíše tmu. Podle toho to také dopadlo, byla vzácnost když se na fotce neobjevil rozmazaný flek. Ale i tak vám pár "cvaků" ukáži, ať se můžete mrknout jak to slaví tady.





Žádné komentáře:

Okomentovat